Hol az ember helye az ökoszisztémában? – Beszélgetés Jordán Ferenc biológussal VÁRÓLISTA

Esemény időpontja: 2023. december 18. 18:30:00

A természetet nem uralni kell, nem is dédelgetni, hanem inkább békén hagyni. Ezt vallja Jordán Ferenc hálózatkutató biológus új, Az ember vége, a természet esélye című könyvében. Jordán amellett is kiáll, hogy nyolc milliárd emberrel fenntarthatatlan a földi élet, és hatalmas területek visszavadítását sürgeti ahhoz, hogy legyünk esélyünk megőrizni a bolygó maradék biodiverzitását.

Jordán játszi könnyedséggel mutat rá a politikai döntéshozók szűklátókörűségére, de vajon vannak-e olyan döntéseik, amelyekkel mégis tud azonosulni? Előszeretettel fogalmaz meg éles kritikát a magukat az erdők barátjának gondoló hobbi természetjárókkal szemben is. Te egyetértesz vele abban, hogy a kevesebb túraútvonal több lenne?

A biológus december 18-án egy tabudöntögető beszélgetésre érkezik a Bolygóba, és reméljük, a tudós bátorsága ezen az estén rátok is átragad. Egy igazi parázs vitára számítunk, pont olyanra, amiből sokkal többre lenne szükségünk a klíma- és ökológiai válság megoldásához.

Az eredeti férőhelylimit betelt, az alábbi formon a várólistára tudsz jelentkezni. Ha felszabadulnak helyek, a jelentkezés sorrendjében, a megadott e-mail-címen értesítünk.

Scroll to Top