A komposztálás alapjai és DIY Gilsztakomposztáló készítés

Esemény időpontja: 2024. április 16. 17:30:00

Hogyan tudsz komposztálni a városban? Lakásban? Miért fontos komposztálni, és miért fontos a komposztálás?

A képzés keretein belül először bevezetést kaptok a komposztálási alapismeretekbe, majd lépésről lépésre átvesszük a gyakorlatban, hogy hogyan készíthetitek el könnyedén otthon a saját giliszta komposztálótokat, ugyanis kettőt közösen készítünk majd el a műhelyben, itt helyben. Olyan információt kaptok, amivel a gilisztakomposztálódat meg tudod építeni és hasznos tippeket adunk, hogy fenn is tudd tartani.

Mire számíts pontosan?

🟢Rövid bevezető előadás a gilisztakomposztálásról. (Mi zajlik a komposztálóban? A lebomlás és felépítés folyamatai, giliszták, baktériumok és gombák titkos élete, lehetséges kihívásokra hasznos megoldások, giliszta simogató és komposzt vizsgálat)

🟢A beltéri fa giliszta komposztáló közös felépítése fogja kitenni a legtöbb részét az eseménynek (méhviaszos fakezelés, ragasztás, csavarozás, dekorálás és giliszták betelepítése) 

🟢2 komposztálót fogunk megépíteni, az egyik otthona a Bolygó lesz majd, a másikat pedig a résztvevők között fogjuk kisorsolni. Ha mégis szeretnéd a jövőben elkészíteni a giliszta komposztálódat, készülünk egy kis rajzos komposztáló készítő leírással, később pediga akár a Bolygó műhelyében Máté és a szerszámok segítségével elkészítheted a sajátodat, hozott anyagból.

Scroll to Top