Tavaszi zsongás a lápvidéken - Tér- és időutazás egy jégkori láp maradványára

Esemény időpontja: 2024. április 27. 07:55:00

A természetről legjobban a természetben lehet tanulni!

Ennek örömére terepgyakorlatra megyünk dr. Csörgő Tiborral az Ócsai Madárvártán, ami a madárvilág fontos hazai kutatóállomása!
A helyszín, ahová együtt kirándulunk, az Ócsai Tájvédelmi Körzetben található Ócsai Madárvárta, amely évtizedek óta az egyik legjelentősebb madárvonulás-kutató állomás Magyarországon.
Az ócsai lápvidék egy jégkorszaki láp maradványa, rendkívül gazdag növény és állatvilággal. A rengeteg madárfaj mellett sok kétéltű is megtalálható itt. Ha szerencsénk, van látni is fogunk mocsári és erdei békát, vöröshasú unkát, levelibékát, a réteken pedig különleges védett vadvirágokat, például a kertekből is ismerős nőszirom vadon élő rokonát, a szibériai nőszirmot, és különleges virágú orchideákat.

A terület vizenyős! Érdemes vízhatlan cipőben vagy gumicsizmában jönni, és mint minden kirándulásra, rétegesen öltözködni.

Találkozó: 7:55-kor a Nyugati pályaudvaron a digitális kiírótáblák alatt. Vegyetek magatoknak jegyet Ócsa állomásig, csak oda. (Visszafelé lehet, hogy busszal jövünk majd.)
Étkezés: Szendvicset és innivalót hozzatok magatokkal!

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Scroll to Top